Bolton: Serbest bırakmaları durumunda kriz anında çözülür

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail ziyareti sırasında Türkiye'ye yönelik rahip Brunson şantajına devam etti. Suriye'nin olası İdlib operasyonu hakkında da konuşan Bolton, Şam, Moskova ve Tahran'a tehdit içerikli mesajlar gönderdi...

Abone ol

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail'den Rahip Brunson mesajı verdi, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

İsrail ziyareti sırasında Reuters'a konuşan Bolton, "Türk hükümeti Brunson'ı serbest bırakmayarak büyük bir hata yaptı" dedi.

Bolton, "Bir Batılı ülke ve NATO müttefiki olarak doğru şeyi yaparak Brunson'ı şartsız serbest bırakmaları durumunda kriz anında çözülür." ifadelerini kullandı.

Bolton krizin Türkiye'nin NATO üyeliğini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna; "Şimdilik böyle bir mesele yok. Türk hükümetinin gayrimeşru bir şekilde tutukladığı Brunson ve diğer Amerikan vatandaşlarının serbest kalması için uğraşıyoruz ve bu meselenin çözülmesini bekliyoruz" sözleriyle yanıt verdi.

Katar'ın Türkiye'ye söz verdiği 15 Milyar dolarlık yatırımla ilgili de değerlendirme yapan Bolton, "Verdikleri söz Türkiye'nin ekonomisini etkileme konusunda tamamen kifayetsiz. Bunun kesinlikle bir faydası olmayacak" dedi.

Bolton Suriye'nin olası İdlib operasyonu hakkında da konuştu, "kimyasal silah" iddiaları üzerinden Suriye'ye müdahale sinyali verdi. Bolton, İdlib operasyonuyla ilgili Rusya ile temaslarının olmadığını söyledi. Kimyasal silah kullanılması durumunda "güçlü bir yanıt" vereceklerini belirtti.

Trump'un Ulusal Güvenlik Danışmanı, Suriye'de krizin çözümü için "İranlı güçlerin İran'a geri dönmesi" koşulunu öne sürdü.

ulusal.com.tr

abd
Vanuatu’da 6,5 büyüklüğünde deprem Dünya Venezuela 7.3 büyüklüğünde depremle sarsıldı Dünya ABD'den yüz milyonlarca dolarlık yaptırım! Dünya Venezuela'da yeni para birimi Dünya