Et tüketimine dikkat!
Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda hayvanlardan insanlara geçen hastalıklara karşı uyarılarda bulundu. Öncelikle kurban kesiminin hijyenik koşullarda yapılması şart. Kesim sırasında tespit edilen hastalık olursa da hayvanın etinin tüketilmemesi gerekiyor. Tabi kistli organların evcil hayvanlara da verilmemesi önemli.
Kurban Bayramının özelliği bol bol et tüketmek. Tabi tüketirken dikkat edilmesi gereken unsurlar oldukça hayati önemde...
Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda hayvanlardan insanlara geçen hastalıkları karşı tek tek uyarılarda bulundu.
Kurbanlık hayvan nakli ve alımından etlerin tüketilmesine kadar, sağlık ve hijyen kurallarına azami özen gösterilmesi, hem bireysel hem de çevre ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor.
Kurbanlık hayvanın veteriner hekim kontrolünden geçmiş sağlıklı hayvan olması da şart.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının yoğun görüldüğü yerlerde hayvanların kan, idrar gibi vücut sıvılarına çıplak elle temas edilmemesi gerekiyor.
Kistli organların evcil hayvanlara da verilmemesi önemli. Hasta hayvanların pişmemiş kistli sakatatlarının etçil hayvanlara yedirilmesi "kist hidatik" hastalığına neden oluyor.