İran iddiaları reddetti!

Yemen'deki saldırılar devam ediyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı jetler, Husilerin kontrolündeki tugaya hava saldırısı düzenledi. Bu arada Amerika'dan İran'a, Yemen'e destek uyarısı geldi.

Abone ol

Yemen'e hava saldırıları sürüyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ve Husilerin kontrolünde bulunan Cumhuriyet Muhafızları Tugayı'na peş peşe hava saldırıları düzenledi.

Taiz kentinin kuzeydoğusundaki tugay özellikle hedef seçildi. Sebebi ise tugayın, son günlerde Aden'e yönelen Husiler ve Salih yanlılarına yardım merkezi olması. Sana'dan giden takviye güçlerin, saldırı sonrası ülkenin güneyine doğru hareket ettiğini belirtildi.

İki İran savaş gemisinin Aden Körfezi'ne doğru yola çıktığı haberlerinin ardından Amerika'dan İran'a ve Yemen'e destek uyarısı geldi.

"Husilere açık şekilde İran'dan destek geliyor. Her hafta İran'dan Yemen'e birkaç kez uçak iniyor" diyen Dışişleri Bakanı John Kerry, "Amerika, Ortadoğu'da kendisini İran tehdidi altında hisseden her ülkeye destek verecektir" dedi.

Tahran ise Husilere destek iddialarını yalanladı. Ülkenin resmi kanalı Press TV'ye konuşan Donanma Komutanı Amiral Habibullah Seyyari, muharip bir gemiyle başka bir geminin deniz yollarını korumak üzere Aden Körfezi'ne yollandığını söyledi.

Yemen'in liman kenti Aden'de Husilerle milisler arasındaki çatışmalar kentin iç kesimlerinde devam ediyor. Ülkede son 2 haftada 76'sı çocuk en az 560 kişinin öldüğü, bin 700 kişinin yaralandığı, onbin kişinin de evlerini terk ettiği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Siyahi bir kişiyi öldüren polisin akıbeti belli oldu Dünya Hamaney'den ilk yorum Dünya İtalya'da Adalet Sarayı'nda şok saldırı Dünya Putin'den Çipras'a 'Türk Akımı' daveti Dünya