Yalçın Akdoğan: Paralel-PKK ittifakını çökertmek...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, F tipi örgütün PKK ile işbirliği içinde olduğunu söyledi. F tipi yapının PKK içindeki Türkiye'nin istihbarat kaynaklarını deşifre ettiğini belirten Akdoğan, "Bu deşifre terörle mücadeledeki insan istihbaratına darbe vurdu" dedi. Akdoğan, "Paralel-PKK ittifakını çökertmek, bunlarla eş zamanlı mücadele etmek şart" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, F tipi örgüt ile PKK'nın işbirliği içinde olduğunu söyledi.

İki örgütün de uluslararası zemine uzantıları olduğunu belirten Akdoğan, F tipi yapının PKK içindeki insan istihbaratını çökerttiğini ifade etti.

"Amaç MİT'in PKK terör örgütü üzerindeki istihbarat gücünü zayıflatmaktı. Yani amaç MİT mensuplarının bir şekilde deşifre edilmesiydi. Hem MİT'in, hem de -daha sonra emniyet istihbaratının, örgüt içindeki canlı istihbarat kaynaklarını bir şekilde deşifre etmeleri terörle mücadeledeki insan istihbaratına darbe vuruldu. MİT'e dönük saldırıları, emniyet istihbarata dönük hamleleri devletin güvenlik birimlerini felç etti."

Sabah Gazetesi'ne konuşan Akdoğan, terörle mücadelede başarı için PKK ve F tipi yapı ile eş zamanlı mücadele vurgusu yaptı. Akdoğan, "Paralel-PKK ittifakını çökertmek, bunlarla eş zamanlı mücadele etmek, terörle mücadeleden netice alabilmemiz için şart" dedi.

Akdoğan, "Son yapılan araştırmaya göre bu operasyonlara halkın desteği yüzde 80'ler civarında. Çünkü örgüt bölge halkına zulmediyor. Devlet de devlet olmanın gereğini yapıyor" diye konuştu.

Cizre'de; Suriye'nin Kobani kentindeki gibi bir durum yaratılmak istendiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı, gazeteci görünümlü ajanların yakalanıp sınır dışı edildiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

3 polisi şehit eden bomba buraya bırakılmış Gündem TGB: Teröre hayır kardeşliğe evet yürüyüşüne katılıyoruz Gündem Edirne Valisi Şahin: Sığınmacılar buradan gitmek zorunda Gündem Bayramda konserler iptal Gündem