Japon Denizi'nde gerginlik: ABD ile Rusya karşı karşıya geldi

Amerika uçakları ile Rusya uçakları bu kez Japon Denizi üzerinde kafa kafaya geldi. Rus uçaklarının Amerka'ya ait bir savaş gemisi üzerinde uçtu. Gemiden havalanan Amerika uçaklarının Rus jetlerini bölgeden uzaklaştırdığı belirtildi.

Abone ol

ABD uçakları ile Rusya uçakları Japon Denizi üzerinde karşı karşıya geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya savaş uçakları Kore yarımadası açıklarında ABD'nin USS Ronald Reagan uçak gemisinin yakınlarında uçtu.

Rus uçaklarıyla önce bölgede bulunan Kore uçakları karşılaştı.

Kore uçağından gönderilen sinyal üzerine ABD savaş gemisindeki jetler havalandı. ABD jetleri Rus jetlerine bölgeden ayrılıncaya kadar eşlik etti. Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tehdit içeren bir karşılaşma değildi" dedi.

ABD ordusundan bir yetkili de Rus uçaklarının TU-142 tipi uzun menzilli deniz keşif uçakları olduğunu, ve bunların ABD gemisine bir deniz mili kadar yaklaştığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya: IŞİD’i vurmadığımız iddiaları dezenformasyon Dünya En yoksul devlet başkanı Mujica İstanbul’da Dünya Erdoğan'ın PYD açıklamasına ABD'den yanıt Dünya Ege'de facia: Çok sayıda kişi öldü Dünya