Yunan Cumhurbaşkanı'na F-16'lı mesaj

Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye ait Eşek Adası'nı ziyaret etmesinin ardından Türk F-16'ları havalandı. Jetler, Eşek ve Bulamaç adaları üzerinde uçuş yaptı. Uçuş, Yunanistan'ın sözde 10 millik uçuş bilgi bölgesinde gerçekleşti.

Abone ol

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun Türkiye'ye ait Eşek Adası çıkarmasına yanıt gecikmedi. Türk F-16'ları Yunan lider adaya ayak basınca havalandı. Rota Eşek ve Bulamaç adaları oldu. Uçuş, Atina yönetiminin hava sahamız iddiasında bulunduğu bölgede yapıldı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı geçtiğimiz gün işgal altındaki Eşek Adası'nı ziyaret etmişti. Temaslarda Türkiye'ye yönelik kışkırtıcı mesajlar vermişti. Helikopterle adaya ulaşan Sakellaropulu, 4 saatlik ziyaretin ardından adadan ayrıldı. Ancak bu adım karşılıksız kalmadı.

Açıklamayı Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı yaptı. İki Türk jetinin saat 10.41 ve 10.44'te ada üzerinde yaklaşık 7 buçuk kilometre yükseklikte uçuş yaptığı duyuruldu.

Eşek Adası ile Bulamaç Adası üzerinde uçan Türk jetleri, Yunanistan'ın sözde 10 millik FIR Hattı yani uçuş bilgi bölgesinin de tanınmadığını bir kez daha gösterdi.

Eşek ve Bulamaç adaları bugüne kadar herhangi bir anlaşma ile Yunanistan'a devredilmedi. Türk egemenliğinde olduğu daha önce İngiltere ve Amerika tarafından da teyit edilen adalar, Yunanistan'ın işgali altında bulunuyor.

ulusal.com.tr

"Fatih" sondaj için hazırlanıyor Gündem Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti'ye sert tepki Gündem Çavuşoğlu: "Fransa Rusya'nın Libya'da mevcudiyetini artırmak için çaba sarf ediyor" Gündem AK Parti meclis grup yönetimi belirlendi Gündem