HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz: FETÖ'ye geçit vermeyeceğiz

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekilliği görevini devralan Mehmet Yılmaz, Fethullahçı terör örgütü ile ilgili açıklama yaptı. Yılmaz, "yargı içinde Fethullahçı yapılanmaya asla geçit vermeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekilliği görevini devralan Mehmet Yılmaz, yargı içindeki Fethullahçı örgütlenmeyle mücadele konularında açıklamalar yaptı.

Yılmaz, yargıda Fetullah Gülenci yapılanmaya asla geçit vermeyeceklerini söyledi.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun F tipi ile mücadelede en kritik kurum olduğunu kataran Mehmet Yılmaz, "cemaatin en etkin olduğu yerlerin başında yargı geliyor" dedi. Yılmaz, 17-25 Aralık sürecinin yargıda farkındalık yarattığını belirtti.

"Hâkim-savcılar, yargının kötü gidişine dur demeye karar verdi" diyen HSYKBaşkanvekili, F tipi yapılanmaya karşı gerekli olan tüm adımların kararlılıkla atılacağını belirtti.

F tipi ile mücadelede epey mesafe alındığını ifade eden Başkanvekili, 17-25 Aralık hakim ve savılarının terör suçundan yargılandığına dikkat çekti.

Yargıda Gülen Örgütü yapılanmasına geçit vermeyeceklerini vurgulayan Mehmet Yılmaz, "bu yapının hukuk dışı, maksatlı eylemleriyle ilgili gereken ne varsa yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'den Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı Gündem Almanya gözlemleri ve CHP Gündem Almanya gözlemleri ve CHP Gündem Vatandaşın ihbarı faciayı önledi Gündem