Economist'ten Türkiye analizi: Batı karşıtlığında artış var; Türkiye, Batı'dan kopuyor

Abone ol

"Türkiye'de Batı karşıtılığı yükseliyor. Bunun nedeni de Batı'nın darbeye karşı ikircikli tutumu."

İngiltere merkezli Economist dergisi bu haftaki sayısında Türkiye'de darbe girişimi sonrası Batı ile Türkiye arasındaki ilişkiyi analiz eden bir makale yayınladı.

Türkiye'de 'Batı karşıtlığının arttığını' yazan dergi, bunda Amerika ve Avrupa'nın darbe girişimine 'ikircikli yaklaşımının da etkili olduğunu' belirtti.

Makalede, hükümete yakın gazetelerde de darbenin ardında 'Batı'nın olduğu' iddialarına yer verildiği de aktarıldı.

"BATI KARŞITLIĞINDA ARTIŞ VAR: Batı karşıtlığında artış var. Bir ankete göre Türklerin yüzde 84'ü darbe girişimcilerinin ülke dışından yardım aldığına inanıyor, yüzde 70'ten fazlası Amerika'nın parmağı olduğundan şüpheleniyor. Erdoğan ve bakanları Batı'yı çifte standart uygulamakla suçladı ve Fethullah Gülen'in iade edilmemesi durumunda ABD ile ilişkilerin ciddi şekilde bozulacağı uyarısını yapıyor."

Economist dergisi, darbe girişiminden kısa bir süre sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğini de hatırlattı ve Rus liderin Türkiye ile Batı arasındaki çatlağı kendi çıkarı için kullanmak istediğini belirtti.

Makalede bir zamanlar Türkiye'nin Avrupa yanlısı olan hükümetinin Batı'dan koptuğu belirtildi.

Makale, batılı bir diplomatık Türkiye-Rusya yakınlaşmasına ilişkin tespitiyle sona eriyor:

Putin Türkiye'yi Amerika ve AB'ye karşı aşındıracak. Ve O, bu oyunu herkesten daha iyi oynar!

ulusalkanal.com.tr

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Suriye ile Türkiye’nin çıkarları birebir örtüşüyor Dünya Putin, Ukrayna'nın sızma girişiminin ardından Kırım'da Dünya BM'den Halep çağrısı Dünya IŞİD'in sözde sorumlusu, kadın kıyafetiyle yakalandı Dünya