"Aksaçlılar"a Almanya'dan destek

ABD'nin Rand raporu ve Biden'ın açıklamaları ile başlatılan Türkiye'de iç cepheyi tahrip harekatına Almanya'dan destek geldi. Almanya'daki Türkiye karşıtı dernekler, FETÖ, PKK, liberal ve sahte sol isimler geçen aylarda "Aksaçlılar" adıyla yayınlanan Türkiye karşıtı bildiriye destek açıklaması yaptı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarının hedef alındığı bildiride tıpkı Biden gibi muhalefete destek çağrıları yapıldı.

Abone ol

Firari FETÖ'cüler, PKK uzantıları, sahte sol ve liberal isimler Türkiye karşıtlığında buluştu, Türkiye karşıtı bir bildiri daha yayınlandı.

ABD'nin Türkiye'de iç cepheyi tahrip harekatına bu kez Almanya'dan bildiri desteği geldi. Geçen aylarda "Aksaçlılar" adıyla yayınlanan bildiriye destek açıklayanlar Almanya'daki Türkiye düşmanı dernek ve isimler.

Aralarında "gazeteci", "yazar" ve "sanatçı"nın bulunduğu isimler, bir açıklama yayımladı. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hedef alındığı "101 Aksaçlı" bildirisine ve Türkiye’deki muhalefete destek çağrısı yapıldı.

Fatih Akın, Doğan Akhanlı, Banu Güven, Can Dündar, Günter Wallraff gibi isimlerin imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Türkiye’de demokratik muhalefete destek" çağrısı yapılarak, "101 Aksaçlı" bildirisine destek talep edildi. Açıklamada, bildirinin Almanca çevirisine de yer verildi.

Alman Gazeteciler Birliği, Alman Kitap Yayıncıları Birliği Kurumu ve Almanya-Türkiye Kültür Forumu, Uluslararası Yazarlar Derneği PEN’in Almanya şubesinin yanı sıra, Alman Gazeteciler Derneği de bildiriye destek verenler arasında.

Geçen aylarda Aksaçlı'lar adıyla yayınlanan bildirinin 101 imzacısı ise dikkat çekiyor. Listede, zamanında FETÖ'nün sözde "demokratikleşme" operasyonlarında yer alan isimlerle, Ergenekon-Balyoz kumpaslarına destek veren isimler yer alıyor.

Kendilerini "Aksaçlılar" olarak tanıtan grubun videoyla birlikte yayınladığı bildiride, "Anayasa fiilen askıya alınmış durumda" ifadelerine yer verilmişti.

Muhalefete de seslenen Aksaçlılar, PKK'nın siyasi kolu HDP'li Selahattin Demirtaş'ın da sık sık dillendirdiği "Demokrasi İttifakı"na atıf yapmıştı.

ulusal.com.tr

Emniyet Genel Müdürlüğü: Gerekli adli ve idari işlemler başlatıldı Gündem ABD ve Yunanistan'dan Türkiye sınırında ortak tatbikat Gündem İstanbul merkezli FETÖ operasyonu Gündem 21 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon Gündem