CHP'li Tezcan açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım" açıklamasına CHP ve MHP'den yanıt geldi. CHP'li Bülent Tezcan, "Hodri meydan, hepsini görüşmeye hazırız" dedi. MHP'li Celal Adan da "sürecin çoktan tamamlanması gerekirdi" açıklaması yaptı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu'nun fezlekeler konusunda yaptığı çağrıya CHP ve MHP'den yanıt geldi.

CHP adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oldu. Tezcan, "Dokunulmazlıklarla ilgili söylediklerimizi sağır sultan bile duydu. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Anayasanın 83. maddesi bu çerçevede düzenlensin." dedi.

Tezcan "Yarın bu söylediklerini Brüksel dönüşünde tevil etme, değiştirme ya da çark etme zorunda kalmaz umarım." ifadelerini kullandı.

MHP'den yanıt ise Genel Başkan yardımcısı Celal Adan'dan geldi. Adan yaptığı yazılı açıklamada "Bazı bölücü vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik sürecin bugüne kadar çoktan tamamlanması gerekirdi. Ancak AKP her nedense fezlekeler konusunda ağırdan almış ve süreci geciktirmiştir. Fezlekeler Meclis’e geldiğinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, bu ihanet şebekesinin hesap vermesi için gereğini yapacaktır." dedi.

CHP'yi eleştiren Adan, "vazifeden kaçmadan, meseleyi sulandırmadan, HDP ile arasına mesafe koyarak ve kelime oyunlarına girmeden tavrını ortaya koymalıdır." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

chp
Alman Bakan: Temsilcilikler ciddi terör tehlikesi nedeniyle kapatıldı Gündem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar: Hainlerin planları hedeflerine ulaşamayacaktır Gündem Siverek'te PKK propagandası yapan 4 öğretmen açığa alındı Gündem Almanya'nın Türkiye kararı sonrası İstanbul Valiliği'nden açıklama Gündem