Engellilerin kaldırım çilesi

Iğdır'da, akülü engelli aracıyla alışveriş yapmak için markete giden engelli bir vatandaş, kaldırımda bulunan rögar kapağının boşluğuna düşerek yaralandı.

Abone ol

Iğdır'da, akülü engelli aracıyla alışveriş yapmak için markete giden engelli bir vatandaş, kaldırımda bulunan rögar kapağının boşluğuna düşerek yaralandı.

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hakan Abakay, Vali Konağı yolu üzeri Topçular mahallesinden engelli aracıyla kaldırımdan geçerken, aracının lastiği kaldırım ortasında bulunan rögar kapağının etrafındaki boşluğa düştü. Düşme sonucu engelli aracının ön tekerinin patlaması sonucu aracın dengesini kaybetmesi sonucu takla atarak kaldırıma düştü.

Olayı gören vatandaşlar yardım etmesi üzerine Abakay bulunduğu yerden kaldırıldı. Olay yerine çağırılan ambulans ile Iğdır Devlet Hastahanesi'ne kaldırılan Abakay'ın ayağının kırıldığı öğrenildi.

Abakay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Rögar kapağını yapmışlar, kenarlarını parke taşıyla döşemişler ama etrafındaki alanları boş bırakmışlar. Tekerlekli sandalyemin ön tekerleği o çukura girince takla attım. Ayağımda kırıklar oluştu. Bizde kemik hassasiyeti var, riskli olduğu için burada ameliyatımı yapamadılar. Şimdi benim kemik yapımın düzelmesi bir kaç ayımı alacak. Doktorlar burada ameliyat etme riskine girmedi. İnşallah eski sağlığıma dönerim diye ümit ediyorum ama eski sağlığıma dönemeyeceğimide gayet iyi biliyorum. Kaldırımlarda ya direkler var, işgal var ya engellilere uygun değil. Bir sürü engel teşkili var. O engeller yüzünden bizim gibi engelli arkadaşlar sık sık kaza yapıyor. O kaldırımlardan geçmek bizimde hakkımız. Benim belediyemizden isteğim, bu konuya daha duyarlı olması. Kaldırımlarda yapılan rögarların biter bitmez etrafının dolgusunun yapılması yada şeritlerin çekilmesidir" ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da sabah şoku! Polis o 3 kişiyi arıyor! Yurt İstanbul'da 15 ilçede elektrik kesilecek Yurt Çanakkale'de yaşam durma noktasına geldi! Yurt Meteoroloji’den kritik uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yurt