Erdoğan aradı, Kahraman "kişisel görüşüm" dedi

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın “Anayasada laiklik olmamalı" açıklamaları, yeni anayasa konusunda toplumsal destek bulmaya çalışan AKP'yi zora soktu. Durumu kurtarmak istyen AKP harekete geçerek Kahraman'a geri adım attırmaya çalıştı. Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan, o süreçte AKP içinde yaşananları anlattı.

Abone ol

AKP yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda kamuoyu desteği sağlamaya çalışırken Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın “Anayasada laiklik olmamalı, dindar anayasa olmalı” sözleri büyük tepkilere neden oldu. Kahraman'ın açıklamalarının toplumda tepki görmesi üzerine sıkıntıya giren AKP durumu kurtarmak için harekete geçti ve Kahraman'a geri adım attırdı. Hürriyet'ten Nuray Babacan, o süreci anlattı.

Babacan'ın haberine göre, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın açıklamasını MYK toplantısında öğrenen Başbakan Ahmet Davutoğlu Kahraman’a doğrudan eleştiri yöneltmedi, sadece “Bu sözler büyük talihsizlik oldu” demekle yetindi.

Davutoğlu’nun bu sözleri MYK üyelerinin bir kısmı tarafından da destek gördü ve yeni açıklamalarla olayın yumuşatılmasına karar verildi.

Laiklik ile ilgili açıklamalarının ardından Kahraman'ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise Kahraman’dan sözlerini bir açıklama ile düzeltmesini istediği belirtildi. Bu görüşme üzerine Kahraman bazı ifadeleri düzelterek yeni bir metin kaleme aldırttı ve aynı gün akşam saatlerinde basına dağıtıldı.

Durumu değerlendiren bir AKP kurmayı, durumu “Kendi ayağımıza kurşun sıktık” sözleriyle özetledi.

ulusalkanal.com.tr

Şehit ateşi yine yürekleri yaktı Gündem Şehit ateşi yine yürekleri yaktı Gündem Gaziantep'teki saldırıya yayın yasağı getirildi Gündem Gaziantep'teki saldırıya yayın yasağı getirildi Gündem