Ankara saldırısında üçüncü isim aranıyor: Organizatör Vahit

Ankara'daki terör saldırısının ayrıntıları belli olmaya başladı. Halkı hedef alan PKK'lı teröristlere Vahdet K. isimli 3'üncü bir kişinin bombalı saldırıya yardımcı olduğu belirtiliyor. Bombacılar Seher Demir Çağla ve Özgür Ünsal'ın Ankara Gaziaosmanpaşa'da kiraladıkları bir evde kaldığı ileri sürülüyor

Abone ol

Ankara Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısının ayrıntıları netleşiyor.

PKK'lı Seher Çağla Demir 26 Şubat'ta, saldırıda kullanılan araçla Ankara'ya geldi ve Özgür Ünsal ile buluştu. Ardından teröristler Gaziosmanpaşa'da bir ev kiraladı ve bu evde kalmaya başladı.

Bombacı Demir ile ona yardımcı olduğu iddia edilen 3'üncü terörist Vahdet K.'nın Sıhhiye ve Kızılay Meydanı'nda keşif yaptığı ifade edildi. Vahdet K.'nın Eskişehir yolu üzerinde de bir benzincide görüntülendiği belirtiliyor. Polis şuanda bu ismin de peşinde.

Ayrıca polis saldırıya ilişkin bazı senaryolar geliştirdi. Özgür Ünsal'ın cesedinin az parçalanmış olması polisin "Seher Çağla Demir ile aynı araçta olmadığı" ihtimali üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu.

Bir başka senaryoya göre de, aracın içerisinde patlamayı sağlayacak iki düzenek bulunuyor. Buna göre, düzeneğin biri aracın içinden diğeri de uzaktan kumandalı bir sistemle kontrol ediliyor. İddiaya göre, araç seyir halinde patlatıldı ve bu yüzden de saldırı uzaktan kumandayla yapıldı.

Bir başka iddia ise Ceylanpınar'da iki polisin öldürülmesi olayını planlayan kişinin Kızılay'daki saldırıyı da organize ettiği yönünde. Bu planlayıcının, PKK'lı Seher Çağla Demir ile aracı Ankara’ya getirdiği söylenen terörist İ.S.’nin 8 Şubat'ta Türkiye'ye sınırdan girmelerine yardımcı olduğu belirtiliyor. PKK'nın bölgedeki lojistik sorumlusu olduğu belirtilen kişinin saldırıyı yapan teröristlerin Ankara'da kalacakları evi ayarladığı saldırının hazırlıklarını yönettiği öne sürülüyor.

Saldırıya ilişkin 4 Savcının yürüttüğü soruşturma kapsamında da 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların içinde teröristler ile birinci derece yakınlarının bulunduğu ifade ediliyor. 10 kişi de polis tarafından aranıyor.

Kadının saldırıyı gerçekleştirdiği anda araçta yalnız olduğu kameralara net olarak yansıdı.

ulusalkanal.com.tr

Valilik açıkladı: 30 gün boyuncu yasak! Gündem ABD Dışişleri Bakanı Kerry'den Çavuşoğlu'na taziye telefonu Gündem CHP'li vekilden tepki çeken canlı bomba paylaşımı Gündem Almanya'dan 'yeni saldırı' uyarısı Gündem