Kavala davasında yeni gelişme

Kızıl Saros lakaplı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, Kavala bulunduğu cezaevinden görüntü olarak katıldı. Firari sanık Henri Barkey ise duruşmaya gelmedi.

Abone ol

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Kavala'nın tutukluluğu sürecek.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Osman Kavala, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle bağlandı. Duruşmada Kavala'nın avukatları da yer aldı.

Kızıl Saros lakaplı Kavala, ifadesinde, suçlamaların hiçbirinin olgusal bir temele dayanmadığını öne sürdü.

Hakkında yakalama kararı bulunan CIA eski Danışmanı Henri Barkey ise duruşmaya gitmedi.

Siyasal veya askeri casusluk suçlamasıyla yargılanan Kavala, Barkey ile 2016 yılında bir lokantada tesadüfen karşılaştığını iddia etti.

2 sanığın da siyasal veya askeri casusluk suçlamasıyla ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ayrı ayrı 20'şer yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Davada Savcı, Kavala'nın tutukluluk halinin devamını talep etti. Leyla Alaton'un tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme, Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Buna göre dava 5 Şubat tarihine ertelendi.

Kovid-19 nedeniyle vefat eden sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak Gündem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ''ABD ile Türkiye arasındaki asıl sorun S-400 değil, PKK'' Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Doğu Akdeniz'de Mavi Kurmaylık'' Gündem Vatan Partisi'nden Davutoğlu'na HDP yanıtı: ''Davutoğlu imdadına koşsa da HDP kapanacak'' Gündem