Şam'da 3 bombalı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Suriye'nin başkenti Şam'ın doğusundaki Tahrir Meydanına bombalı saldırı düzenlendi. Suriye devlet televizyonu güvenlik güçlerinin 3 farklı bomba yüklü aracı takip ettiğini, 2 aracın kentin girişinde etkisiz hale getirildiğini, üçüncüsünün ise meydana girerek patlatıldığını kaydetti. Saldırıda ilk belirlemelere göre terörist dahil 8 kişi öldü 12 kişi de yaralandı.

Abone ol

Suriye'nin başkenti Şam'da bir bombalı araç saldırısı yaşandı. Suriye devlet televizyonu, üç bombalı aracı takip eden güvenlik güçlerinin, araçlardan ikisini kent girişinde etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Üçüncü araç ise Tahrir Meydanında patlatıldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre terörist dahil 8 kişi öldü 12 kişi de yaralandı.

Şam'da güvenlik önlemlerini arttıran güvenlik güçleri, kentin bazı kesimlerinde yolları kapattı. Kente sızan başka bombalı araçların olmasından endişe ediliyor.

Şam'ın dışındaki semtler ve başkentin kırsal kesimindeki şiddetli çatışmalar ise devam ediyor. Tarihi kentin Jobar semtinden Feylak Er Rahman adlı terör örgütünü temizlemek için askeri operasyonlar yapılıyor.

Yine Şam kırsalında bulunan Ayn Terma bölgesi de yoğun çatışmalara sahne oluyor. Suriye ordusunun ilerleme kaydettiği bu alanlar El Nusra bağlantılı grupların elinde bulunuyor.

Türkiye, Rusya ve İran'ın öncülüğünde imzalanan çatışmasızlık bölgesi anlaşması kapsamında el Nusra örgütünün kontrol ettiği bölgeler bulunmuyor.

Yaklaşan Astana görüşmeleri öncesi başkent Şam'da sivillere yönelik terör eylemlerinin artmasından endişe ediliyor.

Fotoğraf: Maher Al Mounes

PYD/PKK'lı teröristler kamuflajına ABD bayrağı takıyor Dünya ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var Dünya Trump: Sabır sona erdi Dünya İran, Barzani'nin suyunu kesti Dünya