Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal darbecilerin saldırılarına ilişkin önemli rapor hazırlattı

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri'ne ait jetlerle harekete geçen darbecilerin saldırılarına ilişkin önemli bir rapor hazırlattı. Rapor, 15 Temmuz gecesi darbecilerin harekete geçmesi ile komutanların serbest kaldığı an arasında geçen 21 saat 24 dakikanın fotoğrafını çekiyor.

Abone ol

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, 15 Temmuz Amerika destekli FETÖ’cü darbe girişimine dair tarihi niteliklere sahip bir rapor hazırlandı.

15 Temmuz Cuma akşamı başlayan ve 16 Temmuz Cumartesi akşamına kadar süren darbe girişiminde, 21 saat 24 dakika raporlara yansıdı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın emriyle hazırlanan raporda, yaşananlar dakika dakika ele alınıyor.

Darbeci havacı generallerin Genelkurmay Harekât Merkezi'ni ele geçirmesi ile başlayan Rapor, darbeciler tarafından alıkonulan komutanların serbest kalmasıyla sona eriyor.

Rapora göre, 15 Temmuz gecesi kızı evlenen Korgeneral Mehmet Şanver, düğüne tam 24 generali davet ediyor. Ancak eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi Akın Öztürk düğüne geleceğini söylemesine rağmen katılmıyor.

Darbe girişimi belli olduktan sonra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, düğünde bulunan 24 havacı generale "Derhal birliklerinize ulaşın ve kalkışları engelleyin." emrini veriyor.

Saat 23:30’da ise Düğünün yapıldığı Moda Deniz Kulübü’ne gelen darbeciler toplantı halindeki komutanları derdest ederek, Akıncı Hava Üssü’ne götürüyor.

Raporda ayrıca, gece boyunca havada çift başlılığın sürdüğü ve Başbakan Binali Yıldırım’ın darbeci uçakların vurulması emrini verdiği belirtiliyor.

16 Temmuz günü saat 15:30’da düzenlenen operasyon ile Akıncı'da tutulan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal ve 10 Havacı general kurtarılıyor.

Rapor, kurtarılan generallerin karargâha geçerek karargahta bulunan darbecileri etkisiz hale getirmesi ile sona eriyor.

Sürece ilişkin hazırlanan detaylı raporun, gerek görüldüğü takdirde dava dosyalarına eklenebileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

"Türk-Rus yakınlaşması ilişkilerimize zarar vermez" Gündem Hrant Dink cinayeti azmettiricisi Erhan Tuncel konuştu Gündem 5 bilişim uzmanı TRT ve Digitürk'ün yayınını kesmekle görevliydi Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan NATO açıklaması Gündem