Dışişleri'nden Rusya açıklaması

AKP Hükümeti, Rusya'nın "Montrö'yü deliyorsunuz" notası üzerine ikinci bir açıklamayla kendini savundu. Dışişleri Bakanlığı, Amerikan savaş gemilerinin Karadeniz'e geçiş izni vermelerinin Montrö'ye uygun olduğunu ve Rusya'dan gelen açıklamaları yadırgadıklarını belirtti.

Abone ol

Amerikan savaş gemilerinin birbiri ardında Karadeniz'e çıkması, Ankara-Moskova hattında gerilime neden oldu.

Rusya'dan gelen "Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni deliyorsunuz" notasının ardından açıklamalar birbirini izledi. Dışişleri Bakanlığı, ikinci bir açıklama yayınlayarak Rusya'dan gelen sert eleştirilere yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Montrö'yü gündemde tutmasını yadırgadığını açıkladı. Bakanlık, Karadeniz'e geçmeleri için izin verilen Amerikan savaş gemilerinin Montö'yü ihlal etmediğini savundu.

Bakanlık, 21 günden fazla Karadeniz'de kalan ve TGB'nin protestolarının ardından Samsun'dan ayrılan Amerikan casus gemisi USS Taylor için arıza gerekçesini öne sürdü. Amerikan savaş gemisi USS Truxtun'un da 21 gün içinde Karadeniz'den ayrıldığı belirtildi.

"Montrö'nün tartışma malzemesi haline getirilmesi kimseye fayda sağlamaz" diyen Dışişleri Bakanlığı, eleştirilerini Rusya Büyükelçisine de bildirdiklerini açıkladı.

Burak'ın 15 milyon dolarlık yeni gemiciği Gündem THY'den açıklama Gündem Mert'in katili tutuklandı Gündem Facebook ilk kez açıkladı Gündem