Ekşi Höyük'te kazı çalışmaları sürüyor

Denizli'nin Çal ilçesindeki Ekşi Höyük'te kazı çalışmaları sürüyor. Kazılarda günümüzden 8 bin 600 yıl öncesine ait kalıntılar bulundu. Bunlar içerisinde en dikkat çekenleri ise kemikten iğne ve ip eğirmeye yarayan yuvarlak taşlar oldu.

Abone ol

Denizli'deki Ekşi Höyük'te, dokumacılıkta kullanıldığı değerlendirilen 8 bin 600 yıllık kemikten iğne ve ip eğirmeye yarayan yuvarlak taşlar bulundu.

Batı Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden olan Ekşi Höyük'te, 2015 yılında başlayan kazı çalışmaları sürüyor.

Tespit edilen eserler, yerleşik hayata geçiş süreci ve bölgede yaşayan ilk insan topluluklarına ilişkin bilgi edinilmesi açısından önem taşıyor.

Kazı Başkanı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu, bu yılki kazılarda neolitik döneme ait tekstil malzemelerinin ortaya çıkarıldığını söyledi.

Höyükte 7 tabaka tespit edildi. Bunlardan sonuncusunun 10-11'inci yüzyılda mezarlık alanı olarak kullanıldığı belirlendi. O döneme ait insan iskeleti bozulmadan çıkarıldı. Uzmanların iskeletler üzerindeki çalışmaları devam ediyor.

ulusal.com.tr

Şehit Ümit Çıkın'ın Gaziantep'teki ailesine acı haber ulaştırıldı Yurt Balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor Yurt Erdoğan, Giresun'daki felaket bölgesine gidecek Yurt Uçuş heyecanı Kayseri yamaçlarında Yurt