Aylin Nazlıaka itiraz etti

CHP'de Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Aylin Nazlıaka, kesin ihraç istemine itiraz etti. Yüksek Disiplin Kurulu esas karar için 17 Şubat'ta toplanacak ve Nazlıaka'dan savunmasını isteyecek.

Abone ol

Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, hakkındaki kesin ihraç talebine itiraz etti.

Yüksek Disiplin Kurulu Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın başkanlığında 17 Şubat'ta toplanacak, Nazlıaka'dan savunmasını isteyecek.

Kurulun, olayda adı geçen bazı milletvekillerini de dinleyebileceği belirtiliyor.

Nazlıaka, tedbirli olarak partiden ihraç edilmek istenmesine disiplin kuruluna gönderdiği dilekçede tepki gösterdi. Dilekçede "Tedbir konulması ölçülülük ve demokratik esaslara aykırıdır" ifadeleri kullanıldı.

CHP Genel Merkezi ise disiplin kurulunun kararını beklemeden Nazlıaka'ya karşı yaptırım uygulamaya başladı.

Nazlıaka’nın ismi ve resmi internet sitesinden kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

Özbey: Bu düzenleme Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykır Gündem İkinci kez toplanan Uzlaşma Komisyonu kararların "oy birliği" ile alınmasına karar verdi Gündem Meclis organ nakli bekleyenlerin çağrısı ile yankılandı Gündem "Kadına yönelik şiddete karşı ritim ve dans" Gündem