Türkiye sınır kapılarını açtı

Üst düzey yetkili: Suriye'li mültecilere Avrupa kapıları açıldı. Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerine, Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere müdahale etmemeleri ve geri çekilmeleri emri verildi.

Abone ol

Türkiye'den üst düzey bir yetkili, Reuters'e verdiği demeçte, Türkiye'ye Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa'ya ulaşmasını durdurmamaya karar verdi.

Türk Güvenlik yetkilisi: "Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır birlikleri, mültecilerine Avrupa'ya geçişine müdahale etmeyecek. Mülteciler ne karada, ne denizde durdurulmayacak."

Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerine, Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere müdahale etmemeleri ve geri çekilmeleri emri verildi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz." diye konuştu.

Sosyal medyada yer alan iddialara göre, Muğla'dan Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlere sahil güvenlik ekipleri müdahele etmiyor.

Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri ile görüştü Gündem İdlib şehitlerine son görev Gündem Türkiye'den 5 Avrupa ülkesine daha vize muafiyeti Gündem Ankara'da İdlib görüşmeleri Gündem