Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyelerine hitap ediyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu tarih, ortak tarihimizdi. Ortak kader bilinciyle birlikte yaşadık. Böyle kritik dönemde Türkiye vatandaşlarının demokratik haklarına dikkat etti ve komşularında da güvenli bir liman oldu.

Sizler Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın yiğit insanlarısınız. Sizler bu toprakların emin olması için gönüllerin koruyucusunuz.

Terör örgütünün asker ve polisimize yaptığı saldırılar bütün Türkiye'ye yapılmış saldırılardır. Saldırıların amacı gönüldaşlık bilincini yok etmektir.

Bir tarafta demokratik olmayan uygulamaların getirdiği bir birikim ama diğer tarafta insan onurunu hiçe sayan bir terör örgütünün önce Kürt vatandaşlarımıza uyguladığı çağ dışı davranışlar var.

Doğu'daki çocuklarımızı terör örgütünün kan ve ölüm makinesi haline getirenler bir insanlık suçu işliyor.

90'lı yıllarda yapılanların aynısının farklı bir cihetten yapılması için faaliyetler yürütülüyor, insanlar göçe zorlanıyor.

Son 12 yılda yaşanan acıların bitmesi için her türlü önlemi aldık, her adımı attık. Örgüt, Suriye ve Irak'taki gelişmelerden hareketlenerek bir takım uluslararası çevrelerin desteğini aldığını düşündü.

Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri uğruna kullananlara karşı mücadelemiz devam edecek.

Herkes meşru siyasal platforma gelsin, orada her şeyi tartışalım, kim özgürlük alanını daraltırsa karşısında omuz omuza verelim.

Kime tuzak kurarsanız kurun, ağa babalarınız ne söylerse söylesin bu topraklardaki kardeşliğimiz ebediyen sürecek.

Bu topraklar için alın teri dökmeyen şimdi ahkam kesenler şehitlerimize büyük bir ızdırap veriyor.

Zor bir yoldayız. Fedakarlık gerektiren bir aşamadayız. Şimdi bizler fedakarlık yapmazsak gelecek nesillere barış içinde bir Türkiye bırakamayız.

Atatürk'ü kendi sarayınıza hapsedemezsiniz! Gündem Valilik açıkladı: Süre 15 gün daha uzatıldı Gündem TSK'dan önemli açıklama Gündem Başsavcılık harekete geçti! Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıldı Gündem