Güvenli ve hijyenik tatil mümkün mü?

Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden biri olan Çeşme’de, otellerin Kovid-19 tedbirlerini inceledik. “Güvenli ve hijyenik” tatil parolasını benimseyen turizm sektörü, sezondan umutlu. Peki “güvenli ve hijyenik” tatil mümkün mü? İzliyoruz…

Abone ol

Türkiye’nin önemli tatil merkezilerinden İzmir Çeşme’de oteller İçişleri Bakanlığı’nın genelgeyle bildirdiği kurallara uyum sağlamaya çalışıyor.

Tatilciler, otellere maskesiz alınmayacak, girişte dezenfektan kapısından geçecek ve ateşleri ölçülecek.

Tatilciler için odalarda kişiye özel tek kullanımlık havlular koyulacak, her gün personel tarafından dezenfekte edilecek. Odalar diğer bir müşteriye hazırlanırken 12 saat boş kalacak ve tekrar dezenfekte işleminde geçirilecek.

Restoran bölümünde açık büfe uygulaması kaldırıldı. Görevli personel, müşterinin istediği yemeği korunaklı camların diğer tarafından verecek.

Havuz ve plaj gibi bölümlerde şezlonglar bir buçuk metre aralıklı olacak şekilde düzenlendi. Şezlongların üzerindeki minderler ise kaldırıldı.

Oteller yeni normale uyum sağlamak için personeline düzenli eğitimler de veriyor.

Tüm bu tedbirler, maliyetleri de artıyor, bazı oteller fiyatlarını arttırırken, bazıları bunu müşterilerine yansıtmayacaklarını söyledi.

Butik oteller de önlemlerini aldı ve tatilcilere kapılarını açtı.

ulusal.com.tr

Kızılay’a Destek Altın Katılım Fonu kurulduğundan bugüne yüzde 60 kazanç sağladı Gündem Malatya'da deprem! Elazığ, Diyarbakır Ergani, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve çok sayıda ilde hissedildi Gündem İçişleri Bakanı Soylu'dan darbe açıklaması Gündem Yabancı gazeteden Türk SİHA'lara övgü Gündem