Kobani'de boğulacaklar

Terör örgütü Kobani'de boğulacak. Türk ve Amerikan Dışişleri Bakanları Washington'da Menbiç için buluştu. İki ülke arasında yol haritası onaylandı. İlk etapta Menbiç olsa da asıl hedef Fırat'ın doğusu olacak. Çavuşoğlu, masadaki planın sahada uygulanması gerektiğini söylese de bu hamle ile PKK/PYD'ye büyük darbe indirilecek.

Abone ol

Terör örgütünü Kobani'de sıkıştırmak üzerine kurulu askeri adımların ilk aşaması geçildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo ile Washington'da buluştu. Dışişleri Bakanlıklarından yapılan ortak açıklamada "İki bakan Menbiç'te güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içeren bir yol haritasını onaylamıştır." denildi.

Menbiç konusunda anlaşma henüz net anlaşma çıkmadı. Yol haritası onaylandı ancak imza atılmadı...

Çavuşoğlu da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "somut adım"lara işaret etmiş Amerika'yla yaşanan güven bunalımına dikkat çekmişti.

Onaylanan yol haritasına sahada uyulması durumunda Menbiç'ten Kandil'e terör koridoruna büyük darbe inecek. İlk etap Menbiç ancak esas hedef Fırat'ın doğusu...

Bakan Çavuşoğlu, Menbiç'in ardından demografik yapıya dikkat edilerek planın Kobani, Tel Abyad ve Kamışlı da da uygulanacağına işaret etti.

Türkiye ve Amerika arasındaki "güven bunalımı" ise Irak'a kadar uzanan sınır hattındaki uygulamalarda daha da netleşecek.

Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamalarda net konuştu. Kandil'deki operasyonları hatırlattı. "Sınırımızın ötesinde de temizlenmesi konusunda biz kararlıyız." dedi.

Çavuşoğlu, tüm hamlelerde bölge ülkeleri ve Rusya ile iletişim halinde olunduğunu da belirtti.

Öte yandan Türkiye ile ABD arasında yol haritası üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından terör örgütüne yakın kaynaklardan da bir açıklama geldi. Reuters haber ajansının haberine göre YPG, askeri danışmanlarını Menbiç'ten çekeceğini duyurdu.

ulusal.com.tr

Nuri Kurtcebe tahliye edildi Gündem Kumpas-Der: Sorumuza Vatan Partisi dışında cevap yok Gündem 'Latife Mustafa Kemal' Gündem Vatan Partisi milletvekili adayları alanlarda Gündem