Adan: Hoca efendiyi Türkiye’ye MHP getirecek

Ergenekon ve Balyoz’un "Darbe hevesi" olduğunu iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın daha önce de "Gülen’i Türkiye’ye biz getireceğiz" dediği ileri sürüldü. MHP Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın’ın gündeme taşıdığı bu sözler partinin milletvekillerine soruldu. Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri Gülen’in Türkiye’ye dönmesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

“Ergenekon ve Balyoz’da darbe heveslileri yargılandı” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın bir toplantıda da “Fethullah Gülen’i Türkiye’ye MHP’nin getireceğini” söylediği belirtildi.

İddiaların sahibi ise eski Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın. Akalın, sosyal medya hesabından 2011 yılında bir toplantıda Adan’ın sarf ettiği “Hoca efendiyi Türkiye’ye biz getireceğiz.” İfadelerini paylaştı.

Akalın’ın bu paylaşımı MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’ye soruldu. Yeniçeri, Gülen’in Türkiye’ye gelerek hakkındaki iddialara yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

MHP’li Adan’ın “Ergenekon ve Balyoz darbe hevesidir” ifadelerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Adan’ın doğru söylediğini belirtmişti. Bunun üzerine Balyoz kumpasıyla yargılanan MHP’li Engin Alan'ın seçimlerde aday olmayacağını kesinleşti.

ulusalkanal.com.tr

İzmir Çiğli Hava Üssü'nde uçaklara sabotaj soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı Gündem Yüksekdağ'dan Erdoğan'a sert tepki Gündem RTÜK kararlarını ve hukuku tanımayan DIGITURK'e Basın Konseyi'nden sert tepki Gündem TEM'de durdurulan otomobilden cephanelik çıktı Gündem