Abdullah Gül karşı çıktı

Türkiye kumpastan çıkışa odaklandı. Hergün taraflardan ve liderlerden açıklamalar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sessizliğini İtalya ve dönüş yolunda bozdu.

Abone ol

Gül yeniden yargılamaya karşı çıktı, yaş kuru ayrımı yapılsın istedi.

"Kurunun yanında yaş da yanar deniyorsa, bunlarla tabii ki ilgilenip düzeltmek gerekir"

Yeniden yargılamaya karşı olduğunu bu sözlerle ifade etti Abdullah Gül... Konuşmasının devamında da sistemin bozulmaması gerektiğini vurguladı.

"... Yolları vardır, sistemi bozmadan, karmaşa yaratmadan, sanki kurumlar tamamen yanlışın içindeymiş gibi göstermeden yapmak gerekir"

Gül'ün Özel Görevli Mahkemelerin tamamen kapatılmasıyla ilgili görüşleri de dikkat çekici. Gül'e göre bu mahkemeler görevlerini tamamladı. Bu nedenle de kumpas mahkemelerine artık ihtiyaç yok.

Aslında Cumhurbaşkanı'nın kumpas yargılamalarıyla ilgili görüşlerinin öncesi var. Çünkü Abdullah Gül de Ergenekon tertibinde rol aldı.

Ergenekon tertibinin başlaması için yargıya "savcı bulun, delillendirin" talimatını veren Abdullah Gül'dü. Gül'ün delillendirin dediği konu da Danıştay saldırısının Türk Ordusu ve milli kuvvetlerle ilişkili gösterilmesiydi. Savcı bulunmuş deliller üretilmişti. Bugün adına paralel yapı dedikleri Fethullahçı örgütlenme; Zekeriya Öz-Tuncay Güney-Osman Yıldırım üçgenini kurmuş ve Abdullah Gül'ün talimatıyla tertibin düğmesine başmıştı.

Gül'ün Ergenekon tertibindeki rolünü en iyi anlatan açıklama, Başdanışmanı Ahmet Sever'den geldi. Sever, Vatan Gazetesi'ne verdiği röportajda Ergenekon ve Balyoz tertiplerinin Abdullah Gül sayesinde başarılı olduğunu itiraf etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan "Örgüt" dedi operasyonlar başladı Gündem Erdoğan'dan CHP'ye sert eleştiri Gündem "Af değil, yeniden yargılama istiyoruz" Gündem Abdi İpekçi mezarı başında anıldı Gündem