Bakir cennette betonlaşma durduruldu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, eşsiz sahillerin betonlaşmasına Mahkeme ‘dur’ dedi. Akdeniz fokları ve deniz kaplumbağalarının da yaşam alanı olan Kâhyalar Sahili’ne ilişkin imar planları, Antalya 2'nci İdare Mahkemesince iptal edildi.

Abone ol

Bereketli topraklar, eşsiz sahiller yurdu Antalya’nın Gazipaşa ilçesi, kendine has iklimi, kültürel mirası, el değmemiş doğasıyla öne çıkıyor. Bakir cennetin sahilleri koruma planı adı altında yapılaşmaya açılmak isteniyor. Mahkeme, betonlaşmaya ‘dur’ dedi.

‘Doğal miras' olarak adlandırılan alan için turizm amaçlı imar planları hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Gazipaşa Belediyesince hazırlanan ve Büyükşehir Belediyesince de uygun bulunan plana karşı, Mimarlar Odası Antalya Şubesi 10 vatandaşla dava açtı.

Antalya 2’nci İdare Mahkemesi, Akdeniz fokları ve deniz kaplumbağalarının da yaşam alanı olan Kâhyalar Sahili’ne ilişkin imar planlarının iptaline karar verdi. Planların, imar mevzuatına, planlama tekniğine, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığına hükmetti. Şube Başkanı Ali Serdar Aykurt, Ulusal Kanal'a konuştu.

Yukarı Afrin Barajı açılıyor Yurt Şehit Mehmet Babat son yolculuğuna uğurlandı Yurt Kirazın kilosu ne kadar? Yurt Hakkarili çocuklar bakanlığa seslendi: ''Hayallerimiz için okumak istiyoruz'' Yurt