Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili önemli gelişme

AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığında, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay'dan oluşan heyet, ABD'nin başkenti Washington'da Kongre üyeleri, düşünce kuruluşları ve gazetecilerle görüşmelerini tamamlayarak yurda döndü. Eker, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'ye giden AKP heyeti İstanbul'a döndü.

ABD temaslarını anlatan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Gülen'in iadesini ve adil bir şekilde yargılanmasını talep ettik" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Eker şöyle konuştu: Açıkça şunu söyledik; ABD'nin karşı karşıya kaldığı geçmişte 11 Eylül olayı ABD'de insanlarda nasıl bir etki uyandırmışsa FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yaptığı, kalkıştığı darbe teşebbüsü de bizde o duyguları yarattı. Dolayısıyla biz empati bekliyoruz, dost olmanın ve müttefik olmanın gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz.

Kanuni'nin torunları DNA örneği vermeye hazır Gündem FETÖ’nün 'Bursa Ablası' otobüste yakalandı Gündem Bayramda, Öcalan'ın ailesiyle görüşmesine izin verildi Gündem TBMM'den Atatürk tablosu açıklaması Gündem