Rakka operasyonu PYD/PKK ile! "DSG kesin olarak katılacak"

Amerika, Rakka operasyonunu terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile yapacak. Amerika öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, operasyona paravan örgüt olan Demokratik Suriye Güçleri'nin kesin olarak katılacağını açıkladı. Öte yandan Amerika Rakka operasyonu için ek bin asker gönderecek.

Abone ol

AmerikaRakka operasyonu için PKK'yı seçti. Amerika öncülüğündeki terör örgütü IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, operasyona paravan örgüt olan Demokratik Suriye Güçleri'nin kesin olarak katılacağını açıkladı.

DORRIAN: DSG KESİN OLARAK OPERASYONA KATILACAK

Dorrian, Pentagon'da düzenlenen basın toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı. "Rakka operasyonunda Kürtlerin varlığını öngörüyor musunuz" sorusuna yanıt verdi. Terör örgütü PYD'nin Demokratik Suriye Güçleri kılıfıyla operasyona kesin katılacağını belirtti, "Türkiye ile de görüşmelerin sürdüğünü" vurguladı.

Trump yönetimi de Suriye'ye daha çok Amerikan askeri gönderilmesini öngören yeni plan üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Washington Post gazetesine konuşan bir yetkili, Rakka operasyonuna katılmak için 1000 yeni askerin gönderilmesini öngören plan üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Amerika'nın Suriye'de 500 civarında askeri bulunuyor. Mart ayı başında yapılan takviyelerle bu sayı 900'e çıkartıldı. 1000 yeni askerle birlikte ABD savaşmaya hazır asker sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Suriyeli kaynaklara göre ise ABD'nin toplamda 3000 kişilik bir Suriye topraklarında izinsiz olarak bulunuyor.

RAKKA HAREKATI İÇİN BİN ABD ASKERİ DAHA GÖNDERİLECEK

Amerikalı askerlerin konvansiyonel savaşa katılması üzerinde de çalışılıyor. Washinton Post'a konuşan askeri yetkili; eğitimin yanında savaş misyonu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Obama'yı IŞİD'le mücadelede yetersiz bulan Trump yönetiminin daha çok asker gönderme kararı Türkiye'yi olduğunu kadar Suriye yönetimini de endişelendiriyor. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ABD askerlerinin ülkedeki varlığını "işgal gücü" olarak tanımlamıştı.

ABD'nin Rakka için düğmeye basmak için Türkiye'deki referandumdan önce bir tarihine yoğunlaştığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Putin: Türkiye ile Suriye'de terörle mücadele için başka planlarımız var Dünya Fransa'da okulda silahlı saldırı: Yaralılar var Dünya İnterpol, Kim Jong-nam cinayetiyle ilgili harekete geçti Dünya Ücretsiz turist gezdirip geçimini bahşişle sağlıyor Dünya