AKP ile ABD arasındaki mutabakatın ayrıntıları ortaya çıktı

AKP ile ABD arasında varılan “güvenli bölge” mutabakatının ayrıntıları ortaya çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Suriye'nin kuzeyindeki 98 kilometrelik alanın temizlendikten sonra sahada Türk veya ABD askerlerinin yer almayacağını söyledi. Yetkili, alana yerleştirilecek grupların da Türkiye ve ABD'nin karşılıklı mutabakatıyla belirleneceğini belirtti.

Abone ol

AKP’nin ABD ile vardığı güvenli bölge mutabakatının ayrıntıları ortaya çıktı. Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan IŞİD’ten temizlenecek bölgeye muahlif grupların yerleştirileceği öğrenildi.

Hürriyet gazetesine konuşan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi mutabakatın 98 kilometrelik bir alanı kapsadığını söyledi. Yetkili, alanın “uçuşa yasak bölge” olmayacağını belirtti.

Bölgenin derinliği ve güvenliğin yöntemi konusunda istişarelerin sürdüğünü belirten dışişleri yetkilisi, "Türkiye'nin de belirttiği gibi bu bölgeye Türk askerlerinin bir dahiliyeti olmayacak. Bu konuda bazı dedikodular var ama bu, söz konusu değil. Kesinlikle ABD askerinin de angajmanı olmayacak. Burada sahada ılımlı muhalif gruplar yer alacak" dedi.

ABD yetkilisi, bölgeye yerleştirilecek grupların ABD ve Türkiye’nin ortak mutabakatıyla belirleneceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

PKK'da ağır kayıp: Operasyonların sonuçları netleşmeye başladı Gündem Bomba yüklü araç yakalandı Gündem Gecekondudan çıkanlar şoke etti Gündem Havadan ve karadan operasyon başlatıldı Gündem