Sokağa çıkma kısıtlamasında son durum

Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, sokaklara sessizlik hakimdi. Yasak boyunca yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları da unutulmadı.

Abone ol

Türkiye genelinde saat 21.00'de başlayan ve 21 Aralık Pazartesi saat 05.00'te sona erecek kısıtlama nedeniyle İstanbul'un en yoğun bölgelerinde cadde ve sokaklar boş kaldı.

Güvenlik güçleri ve zabıta ekipleri dışarıda olan vatandaşların izin belgelerini kontrol etti, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Kentte az sayıda vatandaş, yürüme mesafesindeki bakkal, market ve kuruyemişçilere gitmek için dışarı çıkarken, turistler boş kalan Eminönü ve Üsküdar'da sahilde fotoğraf çekti.

Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Eskişehir'de de kısıtlamaya uyulduğu gözlendi.

Erzurum ve Erzincan'da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için cadde ve sokaklara mama bırakıldı.

İzmir'de Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, ay başından bu yana, sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 47 kişiye, 27 milyon 686 bin 818 lira ceza uygulandığı belirtildi.

Ağrı Dağı beyaza büründü Yurt İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendini böyle savundu: ''Konukları biz değil heyet davet etti'' Yurt Denizli'de kaçakçılık operasyonu Yurt 9 ilde sahte içki operasyonu: 51 kişi gözaltına alındı Yurt