3 Haziran'dan sonra 'yeni normal'

3 Haziran’dan sonra “yeni normal” dönemi için atılan adımlar hızlanacak. İstanbul, İzmir ve Ankara dahil olmak üzere 15 kente giriş-çıkış yasağının kaldırılması hedefleniyor. Bayram sonrası alınacak kararlar arasında parklar ve sahillerin yeniden ziyarete açılması da yer alıyor.

Abone ol

Gözler, yeni normalleşme sürecinde bayram sonrası alınacak kararlara çevrildi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında daha önce 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş-çıkış yasağı getirilmişti. "Yeni normal" olarak tanımlanan dönemde 7 kent ve ardından da 9 ilde seyahat yasağı kaldırıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 15 şehirde ise giriş-çıkış yasağı 3 Haziran’a kadar uzatıldı.

Bu 15 kent için bir hafta boyunca yeni vaka ve ölüm sayılarına bakılarak karar alınacak. Bu noktada bilimsel veriler ve Bilim Kurulu’ndan çıkacak tavsiye kararları dikkate alınacak. Buna göre bu şehirlerde giriş-çıkış yasaklarının 3 Haziran’da kaldırılması planlanıyor.

Virüsün yayılma hızında artış olması halinde, il bazında yasakların sürebileceği belirtiliyor. Bu şehirlerde de il geneli, ilçe veya bölgesel bazda yasaklar uygulanabilecek.

Bazı şehirlerde kullanıma kapatılan park, bahçe, sahil bantları, mesire ve ören yerleri, piknik alanları da tekrar açılacak. 3 Haziran’dan sonra açılması beklenen bu yerlerde maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek.

“Yeni normal” olarak isimlendirilen dönemde deniz sezonu da farklı olacak. Antalya Konyaaltı Plajı’nda uyarı levhaları asıldı, şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kuralına göre düzenlendi. İzmaritlerden virüs bulaşma riskine karşı plajda sigara içilebilecek özel alanlar yapıldı.

Turizm sektörünün yanı sıra düğün sezonunun ne zaman başlayacağı merak konusu. Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Seçil Özkan, 11 Temmuz'dan sonra düğün gibi toplu organizasyonların yapılabileceğini söyledi. Özkan, her şey yolunda giderse ve tedbirlere uyulursa bu kararın alınabileceğine dikkat çekti. Düğün sektörü çalışanları ise takvimin bir an önce belirlenmesini istiyor.

Türk ve Filistinli müzisyenlerden bayram hediyesi Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan bayram konseri Gündem LP'den Türk hayranlarına özel konser Gündem THY'den yeni tedbirler Gündem