Karadeniz'de afetin yaraları sarılıyor

Rize'yi vuran sel sonrası bölgede ağır hasar meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Güneysu ilçesine gitti. Bakan, "Bu afetin izlerini ortadan kaldıracağız" dedi.

Abone ol

Rize ve Artvin’de meydana gelen sel ve heyelan sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Artvin ve Rize'de yaşanan sel felaketi sonrası Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu bölgeyi incelemek üzere ziyarette bulundu.

Karaismailoğlu, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, bütün bakanlıkların kurumlarla birlikte afetin izlerini ortadan kaldırmak için çok yoğun bir şekilde çalışma yürüttüğünü ifade etti.

İyidere ve İkizdere arasında yapımı devam eden tünellerdeki çalışmalarını da inceleyen Bakan Karaismailoğlu, duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Önümüzdeki günlerde İkizdere ve Salarha Tünelleri'nin açılışını yapacağını söyleyen Karaismailoğlu, bölgede çok önemli ve büyük yatırımların olduğunun altını çizdi.

ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bir haber paylaştı.

Buna göre, afet bölgesi ilan edilen yerlerde vergi ve SGK prim ile esnaf kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek. İş yeri ve araçları zarar görenlere destek sağlanacak. Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak, acil destek paketi hazırlanacak.

CHP AYM Başkanı ve HDP'ye sahip çıktı Gündem MHP lideri Devlet Bahçeli: ''Kıbrıs Türk devleti ufukta göründü'' Gündem Sosyal Medya Yasası ekim ayında TBMM'de Gündem Şehitlerin kanı yerde kalmadı: 12 terörist etkisiz hale getirildi Gündem