Dünyada 9 kişiden 1'i aç uyuyor

Birleşmiş Milletlerin hazırladığı rapora göre dünya genelinde aç insan sayısı 815 milyona yükseldi. Yani her 9 kişiden 1'i yatağa aç olarak giriyor. Raporda ortaya çıkan bir diğer çarpıcı tespit ise dünya üzerinde tam 641 milyon yetişkinin obez olduğu...

Abone ol

"Dünyada her 9 insandan biri aç olarak uyuyor." Bu çarpıcı rakamı Birleşmiş Milletler açıkladı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, iklim değişikliği ve dünya genelindeki çatışmalara ilişkin bir rapor hazırladı.

"Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu 2017 Raporu" dünyadaki açlık sorununun giderek büyüdüğünü gözler önüne serdi.

Raporda, 2015'te 777 milyon olan dünyadaki aç insan sayısının geçen yıl, 815 milyona yükseldiği belirtildi. Bu da dünyadaki her 9 insandan birinin aç olarak uyuduğu anlamına geliyor.

Asya'da yaklaşık 520 milyon aç insan olduğu belirtilen raporda, Afrika'da 243 milyon, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde de 42 milyondan fazla insanın açlıkla karşı karşıya bulunduğu kaydedildi.

Yetişkinlerde obezite ve kadınlarda aneminin de önemli bir sorun olduğu belirtilen raporda, dünya üzerindeki 641 milyon yetişkinin obezlik sorunu yaşadığı ifade edildi.

Raporda, anemi kadın sayısının 613 milyonu bulduğuna ve bu sayının dünyadaki kadınların yüzde 33'ünü oluşturduğuna da dikkat çekildi.

ulusal.com.tr

İngiliz medyasının iddiası: Kral Salman görevi oğluna bırakacak Dünya Musul'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Baklavanın ünü sınırları aşıyor Dünya Paris'te havalimanında bomba alarmı Dünya