Koronavirüs salgınında kaç kişi öldü? Hangi ülkelere bulaştı

Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 801 kişi oldu. İran'da 3 kişi daha hayatını kaybetti. Suudi Arabistan, umre ziyaretlerini askıya aldı. Irak'ta eğitim kurumları 10 gün tatil edildi. ABD Başkanı Trump virüsle ilgili yaptığı açıklamada, "Çin'e güvenebilirsiniz, Çin'de hastalığın yayılması bir nebze azaldı." dedi.

Abone ol

Dünyada Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 82 bini aştı. Salgınında toplam 2 bin 801 kişi yaşamını yitirdi.

İran'ın Kum kentinde yaygınlaşan virüs nedeniyle 3 kişi daha hayatını kaybetti. +Can kaybı 26'ya ulaştı.

Pakistan, Danimarka ve Estonya'da koronavirüse rastlandı.

Suudi Arabistan, salgın nedeniyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerini askıya aldı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ve resmi haber ajansında yer alan açıklamada, salgının yakından takip edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Türkiye'den de açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni umre kaydı alınmayacağını belirtti.

Açıklamada, "Suudi Arabistan’da bulunan umrecilerimizin ülkemize dönüş tarihleri ile ilgili bir değişiklik söz konusu değildir. Suudi Arabistan’ın aldığı bu karar nedeniyle de geçici olarak yeni umre kaydı alınmayacaktır." dedi.

Yeni tip koronavirüs salgınının önüne geçmek için Irak ve Kuveyt'te okullar 10 gün tatil edildi. Ayrıca sinema, kahvehane, eğlence yerleri ve diğer sosyal etkinlik mekanlarının yarından itibaren 7 Mart'a kadar kapatılmasına karar verildi.

Amerika'da da Kovid-19 vakasına rastlandı. Kaliforniya eyaletinde, yakın dönemde yurt dışına seyahat etmemiş veya bilinen başka bir hastayla temasta bulunmamış kişide virüs görüldü. Kaynağı bilinmeyen virüsün nedeni araştırılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yaptı, "Çin'de hastalığın yayılması bir nebze azaldı" dedi.

Trump, virüs konusunda uzmanlarla çalışması için Başkan Yardımcısı Mike Pence'i görevlendirdiğini de açıkladı.

Trump, Amerikan halkına Kovid-19'a "grip" muamelesi yapma çağrısında bulundu.

İngiliz gazetesi Daily Express koronavirüs tehdidi açısından Türkiye'yi en güvenli ülkeler arasında gösterdi.

Gazete virüs tehdidi açısından en güvenli 6 tatil ülkesini sıraladı ve listede Türkiye'de yer aldı.

ulusal.com.tr

Akar: Rusya ile bir noktaya kadar geldi olaylar. Buna göre tavrımızı ortaya koyacağız Gündem İstanbul Barosu, Atakan Kayalar'la ilgili paylaşım yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulundu Gündem Ceren Damar Şenel cinayeti davası istinafa taşınacak Gündem Canan Arıtman'dan Tülin Oygür'e güven açıklaması Gündem