Rus uçakları 9 IŞİD hedefini vurdu

Rusya son 24 saatte 9 IŞİD hedefinin vurdu. Açıklama Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, ABD'nin “Rusya Suriye’de ılımlı muhalifleri vuruyor” suçlamalarına yanıt verdi. Peskov, ”Putin gerçekten merak ediyor, kim bu ılımlı muhalifler?" diye sordu.

Abone ol

Rus uçakları, Suriye'de IŞİD'e yönelik 9 hedefi son 24 saatte vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı son verileri açıkladı. Açıklamada, hedef alınan noktalar için Su-34, Su-24M ve Su-25 tipi uçakların 25 uçuş gerçekleştirdiği belirtildi.

Operasyonlarda, Humus ve Humus'a bağlı Rastan ve Talbiseh ilçeleri, İdlib'e bağlı Cisr eş-Şuğur ile Cabel Koba ve Lazkiye yakınlarındaki Beyt Mnayna'nın hedef alındığı açıklandı.

Operasyona ilişkin fotoğraflar da Bakanlığın sitesinde yayımlandı.

Rusya'nın operasyonları ile ilgili ABD ve batılı ülkeler, "IŞİD değil, ılımlı muhalifler hedef alınıyor" iddiasını gündeme getirmişti. Bu iddialara Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov yanıt verdi. İddiaların kasıtlı yaratıldığını belirten Peskov dış güçlerin Rusya’ya farklı bir oyun oynamak istediğini söyledi.

Batılı ülke liderlerinin ılımlı muhaliflerin kim olduğu yönünde net bir cevap veremediğini söyleyen Peskov ”Putin gerçekten merak ediyor, kim bu ılımlı muhalifler?” diye sordu. Peskov, terör gruplarına dair istihbarat bilgilerinin Suriye, İran ve Irak’tan geldiğini vurguladı.

Öte yandan IŞİD Suriye'deki saldırılarına devam etti. Teröristler son olarak Palmira kentindeki tarihi bir kemeri bombaladı. Kemer büyük ölçüde tahrip oldu.

ulusalkanal.com.tr

İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu Dünya Esad'dan Erdoğan ve Davutoğlu'na tepki Dünya İran'dan operasyonlara destek Dünya ABD’den Rusya’ya tehdit Dünya