Ankara'nın kalbi imara açıldı

Başkentin ağaçlarıyla ünlü Cumhuriyet'in ilk toplu konut alanı olan tarihi Saraçoğlu Mahallesi imara açılıdı. Mahalle birinci derece sit alanı idi ancak Bakanlar Kurulu risk var diyerek imara açılmasını sağladı.

Abone ol

Başkent Ankara'nın ağaçlarıyla ünlü Saraçoğlu Mahallesi yok olma tehlikesi altında... Tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile önemli bir yere sahip olan mahalle Bakanlar Kurulu kararı ile imara açıldı. Karar 5 Ağustos günlü Resmi Gazete'de yayımlandı.

1’inci derece sit alanı olan mahalle "riskli alan" gerekçesiyle kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Hükümet daha önce de mahalleyi kentsel dönüşüm kapmasına almış ancak, karar Danıştay'dan geri dönmüştü.

Bakanlar Kurulu, mahallenin varlıklarını da "ekonomiye kazandırılma" adı altında Maliye, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve TOKİ'yi yetkili kılındı. Hükümet, bu adımla Ankara'nın en değerli alanıyla ilgili istediği işlemleri yapma gücünü de eline aldı.

Konuyla ilgili Ulusal kanal’a konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Bakanlar Kurulu kararıyla mahallenin geleceğinin risk altına girdiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'de ilk kez yapılacak Gündem 2. dalgada 4 polis tutuklandı Gündem MHP Lideri hem eleştirdi hem kendi yaptı Gündem İşçinin ağzı tatlandı Gündem