''Sistem değişikliği çıkarmak yanlış''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 19 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesini değerlendirdi. "Bu Anayasal bir haktır" diyen Davutoğlu; rejim ve sistem tartışması açılmasını eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel dönüşü uçakta ve dün akşam katıldığı NTV-Star ortak yayınında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Davutoğlu, 19 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na eşlik etmesinin rejimi değiştirmediğini savundu. Davutoğlu, Erdoğan ile arasında soğuk rüzgarlar estiğine yönelik iddialara da yanıt verdi.

Başbakan'a, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin "Davutoğlu'nun Paris'teki yürüyüşe katılması biraz sırıtıyordu" sözleri de soruldu. İtalya'yı hem Roma'da hem de Ankara'da resmi olarak protetso ettiklerini açıklayan Davutoğlu, "Eğer İtalya Başbakanı çıkıp izahat yapmazsa çok sert şekilde mukabelede bulunacağız" dedi.

Davutoğlu, Ermeni meselesi konusunda F tipi yapının Amerika'da Türkiye karşıtı faaliyetler içinde olduğunu da açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan Ak Saray-Hükümet arasındaki ilişkilere yönelik açıklamalar Gündem Son provokasyon Sahte Bayrak mı olacak? Gündem TGB'liler Davutoğlu'nu bu pankartla karşıladı Gündem Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Aydınlık gazetesine konuştu Gündem