Nurtepe savaş alanı

İstanbul Nurtepe'de iki ayrı terör örgütü, PKK ile DHKP-C üyeleri arasında çatışma çıktı. Gece saatlerinde başlayan olaylar gün içinde de sürdü. Sokaklar savaş alanına döndü. Mahalleye giren polis iki gruba da tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.

Abone ol

PKK ve DHKP-C arasında başlayan rant kavgası İstanbul Nurtepe'yi savaş alanına çevirdi.

Bir süredir mnahallede iki grup arasında gerginlik yaşanıyordu. Olayların fitili, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim standını açmak istemesiyle ateşlendi. DHKP-C üyeleri, seçim standını kaldırmak istedi. Stand başında başlayan kavga çatışmaya dönüştü.

Gece saatlerinde PKK yanlısı grupların, DHKP-C'ye yakın esnafın dükkanlarına zarar verdiği iddia edildi. Gece Nurtepe Sokullu Caddesi üzerinde başlayan olaylar gün içinde bütün mahalleye yayıldı.

Gün içinde büyüyerek devam eden olaylara polis TOMA'larla müdahale etti.

İddialara göre çatışma sırasında bir vatandaş ağır yaralandı. Konuya ilişkin henüz net bir bilgi yok.

Olaylar Nurtepe ile sınırlı kalmadı. Sancaktepe, Gazi Mahallesi ve Okmeydanı'na da sıçradı. İki grup taraftarları sokaklarda taşlı soplı kavgaya tutuştu. Olaylara yine polis müdahale etti.

Bölgede gerginlik sürerken köşk adayı Selahattin Demirtaş konuya ilişkin PKK'ya sakin olun çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Ali Tatar'ın ailesi: Davaya müdahil olacağız Gündem İşte kumpas davalarında görev alan hakim ve savcılar Gündem Bugüne kadar ne yaptılar, hangi tertiplerde rol aldılar Gündem İşte 11 polisin tutuklanma nedenleri Gündem