YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan skandal çalıştaya tepki: Üniversiteler vatanın bölünmesine alet olamaz

Sabancı Üniversitesi'nin destek verdiği Berlin'deki sözde Ermeni Soykırımı Çalıştayı'na Yüksek Öğretim Kurumu da tepkili. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuyla ilgili YÖK Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç'la yaptığı görüşmeyi anlattı. Perinçek, Saraç'ın kendisine üniversitelerin vatanın bölünmesine yönelik bir faaliyete alet olmasını kabul etmediğini söylediğini belirtti

Abone ol

"Üniversitelerin vatanın bölünmesine alet olmasını kabul etmiyoruz". Bu tepki açıklaması Yüksek Öğretim Kurumu'ndan geldi.

Açıklamayı yapan da YÖK Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç.

YÖK Başkanı'nın tepkisini kamuoyuna açıklayan isim ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu.

Saraç ile telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Perinçek, görüşmenin ayrıntılarını da Ulusal Kanal canlı yayınında anlattı.

Koç Üniversitesi'nin çalıştaydan çekildiğini de açıklayan Vatan Partisi Lideri, YÖK Başkanı'nın konuyla ilgili iyi bir tutum aldığını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı'nın bu açıklamasından sonra Berlin'e gidecek olan akademisyenler hakkında YÖK tarafından bir soruşturma açılıp açılmayacağıysa merak konusu.

ulusal.com.tr

Muğla'daki yangın sonrası yürek yakan manzara: Buralar hep yeşillikti Gündem Mevlüt Çavuşoğlu ve Emine Erdoğan Bangladeş'e ulaştı Gündem Türkan Akyol hayatını kaybetti Gündem "Türkiye'de fipronilli yumurta tespit edilmedi" Gündem