Avrupa Birliği'nden Afrin açıklaması geldi

Avrupa Birliği'nden Afrin açıklaması geldi. AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Suriye'de çatışmaların azaltılması gerekiyor." dedi. Türkiye'nin yanıtı ise gecikmedi. AB Bakanı Ömer Çelik, "Terörü masumlaştırmaya çalışıyorlar. Tabela değişiklikleri terör örgütü vasfını değiştirmez." mesajı gönderdi.

Abone ol

Avrupa Birliği, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı'nı eleştirdi. Türkiye'den yanıt gecikmedi.

AB Dışişleri Konseyi Toplantısı Brüksel'de başladı. Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, toplantı öncesi basın açıklaması yaptı.

Mogherini Türkiye'ye, Suriye'de çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu. Konuşmasında Afrin'de yaşanan gelişmelere de değinen Mogherini, "Endişeliyim. Suriye'de çatışmaların yayılması değil azaltılması gerekiyor." dedi.

Türkiye, Rusya ve İran'a çağrıda bulunan Mogherini, "çatışmaların azaltılması bölgelerinde" söz verildiği gibi şiddetin bitirilmesi yönünde çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Afrin harekatını eleştiren Mogherini'ye Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Bakan Çelik, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Ömer Çelik, AB'nin harekata destek vermesi gerekirken sadece eleştirdiğini belirtti.

Suriye'de çatışmalara yenilerinin eklenmediğini Türkiye'nin terör koridorları kurulmasına karşı mücadele ettiğini vurgulayan Çelik, "PYD/YPG eşittir PKK'dır. Tabela değişiklikleri terör örgütü olma vasfını değiştirmez" dedi.

AB Bakanı, Suriye halkının yanında olan herkesin Zeytin Dalı Harekâtı ile ortaya konan iradenin yanında olması gerektiğini de kaydetti.

ulusal.com.tr

Dünya gençliği Türkiye'de buluştu Gündem Türkiye'den Birleşmiş Milletler'e jet yanıt Gündem Hava durumu uyarısı: Dikkat edin Gündem AİHM Alpay ve Altan'ın başvurularını karara bağladı Gündem