Hilafet çağrısına tepkiler büyüyor

Gerçek Hayat adlı haftalık yayınlanan bir derginin kapağında yer alan hilafet çağrısı büyük yankıya neden oldu. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Vatan Partisi Sekreteri Utku Reyhan başta olmak üzere pek çok siyasi isimden çağrıya tepki geldi.

Abone ol

27 Temmuz günü yayımlanan Gerçek Hayat adlı derginin kapağında yer alan "Hilafet için toparlanın" manşeti sosyal medyada ve siyasiler arasında büyük ses getirdi.

Gelen tepkilerin ardından derginin Genel Yayın Yönetmeni Can Kemal Özer, "Müslümanların birlikteliğini savunmak ne zamandan beri provakasyon sayılıyor?" diyerek çağrılarının arkasında durdu.

Yeni Akit gazetesinin köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, Gerçek Hayat dergisinin kapağını Twitter hesabında paylaşarak hilafete destek verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, hilafet çağrısı üzerine "Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlış. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimiz" dedi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan ise hilafetçilere, sorular yönelterek, "akıl dışı" olarak nitelediği çağrıya tepki gösterdi.

Ak Parti eski milletvekili Mehmet Metiner ise bu çağrıyı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir sabotaj olarak değerlendirdi.

Avukat Zeynep Küçük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile çağrıya karşı "Biz varız" dedi.

ulusal.com.tr

Eski CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz: PYD'ye 6 ay boyunca terör örgütü dedirtemedim Gündem Koronavirüs tablosu açıklandı: Bin 10 kişi iyileşti Gündem Yerli sahil güvenlik botları Mavi Vatan'a inecek Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli İstihbarat Teşkilatımız dünya ölçeğinde çalışmalara imza atıyor Gündem