Erdoğan iddialara yanıt verdi: Yalan! Bu bir alçaklıktır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ailesinin ticari faaliyetleriyle ilgili iddialara yanıt verdi. Kızına ve oğluna iftira atıldığını söyleyen Erdoğan, “Oğlumun petrolle alakası yok. Gıda sektöründe küçük çaplı işle uğraşıyor" dedi. Kızının yaralı IŞİD militanlarını tedavi ettirdiği iddiası ile ilgili ise "Yalan. Bu bir alçaklıktır” diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ile yaşanan kriz, Musul'a asker sevkiyatı ve ailesinin ticari faaliyetleri ile ilgili iddialara yanıt verdi.

El Cezire Arapça kanalına konuşan Erdoğan, ailesinin ticari faaliyetleri ile ilgili iftira atıldığını söyledi.

"İFTİRA ATILIYOR: Oğluma ve kızıma iftira atılıyor. Oğlumun petrolle yakından veya uzaktan alakası yok. Gıda sektöründe küçük çaplı bir işle uğraşıyor. Kızım güya DAEŞ’in yaralılarını Türkiye’de tedavi ettirip gönderiyormuş. Tamamıyla yalan, bu bir alçaklıktır, bu bir iftiradır."

Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede önemli görevler üstlendiğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye, bin 500 - bin 600’e yakın DAEŞ militanını gözaltına aldı. 6 bin kişi yurtdışı yapıldı ve 26 bin kişinin Türkiye’ye girişine izin verilmedi. 2014’te 79 milyon litre kaç petrol ele geçirdik. Bu kayıpları verdiren Türkiye, nasıl oluyor da DAEŞ’le böyle bir anlaşmanın içerisinde oluyor" diye sordu.

Uçak düşürme olayı ile ilgili, radar kayıtlarının ortada olduğunu hatırlatan Erdoğan, "NATO’daki müttefiklerin kayıtları da Türkiye’ye ulaştı. Onların kayıtları da kayıtlarımızı doğruluyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus gemisindeki askerin silah doğrulmasını da değerlendirdi. Olayı, "Çocukça hareketler" sözleriyle yorumlayan Erdoğan, "Bununla ne yapmak istiyorsunuz? Aynı dönemde Sarayburnu’nda 3 NATO gemisi var. Gerilimden yana olsak durum farklı olur" dedi.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan personele "Rusya" yasağı Gündem İlber Ortaylı yazdı: Batı ittifakına çok dikkatlice bakmamız gerekir Gündem Aziz Sancar'dan Can Dündar ve Erdem Gül'e mesaj Gündem Rusya "affedemeyiz" deyip Türkiye'den talepte bulundu Gündem