Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu anlattı: Pandemi sürecinde belediyeler nasıl önlem alıyor? Havalimanına hastane yapmak doğru mu?

Halil Nebiler'in sunumu ile ekranlara gelen Televizyon Gazetesi programına Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konuk oldu.

Abone ol

Dr. Bülent Kerimoğlu, 65 yaş üzeri kişilerin ve çocukların sokağa çıkma serbestisinin öncesinde yoğun bir çalışma başlattıklarını, park ve bahçelerin ayrıntılı bir şekilde dezenfekte edildiğini belirtti. Bunun haricinde yaptıkları dezenfekte işlemlerini de anlatan Kerimoğlu, bu işlemlerin düzenli yapıldığının altını çizdi.

Kerimoğlu, eczanelerin, açılan berber ve kuaförlerin bunun yanı sıra başvuruda bulunan Bakırköy'deki tüm işletmelerin dezenfeksiyonunu yapmaya devam ettiklerini söyleyerek önlemlerden taviz verilmediğini aktardı.

Pandemi sürecinde referans hastanelerden birisini içerisinde barındıran Bakırköy'ün koronavirüs ile mücadelede önemli bir önemi olduğu da biliniyor. Bunun yanı sıra yoğun nüfusu nedeniyle birçok AVM'nin bulunduğu Bakırköy, AVM'lerin açılması ile hareketlilik yaşadı, Kerimoğlu bu konu hakkında ise, "Biz zabıta hizmetlerimizi AVM'lere yönlendirdik ve AVM'lerin içine düzenli müşteri alınması için denetimlerimizi yaptık" diyerek "Bir hekim olarak söylüyorum, fiziki mesafelerini korumaya ve maskelerini takmaya özen göstermelerini öneriyorum" uyarısında bulundu.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu , bu sürecin çok iyi yönetildiğini ve halkın gevşemeden bu süreci devam ettirmesinin de altını çizdi.

Atatürk Havalimanı'na yapılan salgın hastanesi hakkında ise Kerimoğlu, "Havaalanına(piste) yapmayın, havaalanının içerisinde boşta bulunan yüzlerce bina var onlardan birine yapın. Ya da İstanbul Ticaret Merkezi'nin orada da on tane fuar alanı var bunların kaç tanesini istiyorsanız orayı size tahsis edelim. Alt yapısı hazır, elektrik sorunu yok, klima sorunu yok. Hastaneyi 1 hafta içerisinde kurarız. Bu önerilerde bulunduk" açıklamasında bulundu. Verilere göre Haziran'ın ortasında kontrollü sosyal hayata geçişin tamamiyle başlaması beklenirken Kerimoğlu, "Haziran'ın 15'inde açılacak olan hastaneyi ne yapacağız?" sorusunu sordu.

Sağlık turizmi hakkında ise "Türkiye sağlık alanında çok başarılı bir süreç yönetti. Sağlık çalışanlarının bunda çok büyük bir payı var. Yurt dışından Türkiye'ye birçok hasta geliyor. Bundan tabii ki çok memnunuz. Bu sağlık sisteminin başarısından. Cumhuriyetten günümüze ulaşn bir kamucu birikim var sağlık alanında, ta Refik Saydam ile başlayan Nusret Fişek hoca ile devam eden sağlıkta geniş sosyalizasyon anlayışının meyvelerini alıyoruz. Son zamanlarda AKP politikaları ile özelleştirmeler bir yana kamucu sağlık anlayışının bu hümanist yaklaşımı, birikimimiz, sağlık çalışanlarının özverisi, hasta bakabilme kapasitesi ve dünya ile rekabet edebilecek kadar başarılı sağlık çalışanlarının emeği ile kurulu. İşte burada da kamucu, halkçı, hümanist sağlık çalışanlarımızın özverisi var" açıklamasında bulundu.

ulusal.com.tr

İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat izin belgesi açıklaması Gündem KKTC Başbakanı Tatar'dan kapalı Maraş açıklaması Gündem MSB'den İdlib açıklaması: 11'inci Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi icra edildi Gündem 10 ilde maske takmak zorunlu hale getirildi Gündem