Listenin 1 numarası belli oldu

Balyoz kumpası soruşturmasında, 1 numaralı şüphelinin Emekli Albay Tanju Poshor olduğu ortaya çıktı. O dönemde 1'inci Ordu Plan Subayı olan Poshor'un, şüphelilerden Tuncay Opçin'le telefon irtibatı olduğu belirlendi. Poshor, 2013 yılında 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Muhafız Alay Komutanlığına atanmıştı.

Abone ol

Balyoz kumpası ile ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Kumpasın hazırlanmasında rol alan askerleri soruşturan savcı, Emekli Albay Tanju Poshor'u şüpheli listesinin başına yazdı. İddiaya göre, Poshor firari şüpheli Tuncay Opçin'le irtibatlı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, kumpasın hazırlanmasına yardımcı olan askerler özellikle inceleniyordu.

Bu nedenle askeri İstihbarat ile koordineli çalışan soruşturma savcısı, 1'inci Ordu Semineri’ne katıldığı halde Balyoz davasında hedef seçilmeyen isimleri mercek altına aldı. Bu çalışma kapsamında o dönemde görevli askerlerin HTS kayıtları incelendi.

Bu incelemelerde Tanju Poshor ismi öne çıktı. Poshor, Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın 1. Ordu Komutanlığı döneminde, Kurmay Yüzbaşı rütbesinde, 1. Ordu Plan Subayı olarak görev yapıyordu.

Seminerin koordinatörlüğünü yapan Tanju Poshor'un HTS kayıtlarında şu anda firari olan Tuncay Opçin'le irtibatı tespit edildi. Savcılığın, Tuncay Opçin hakkındaki yakalama kararını bu tespit üzerine çıkarttığı öğrenildi.

Askeri planları ordu komutanlığı dışına Poshor'un çıkardığından şüpheleniliyor. Poshor'un görevi döneminde, ulaşma imkanı olan evrak ve birimler ile banka hesapları inceleniyor.

Tanju Poshor 2013 yılındaki Yüksek Askeri Şura'da, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Muhafız Alay Komutanı olmuştu.

Poshor, Balyoz davasında tanık olarak dinlenmişti. Davada yargılanan Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, davada delil olan bloknotu Tanju Poshor'a verdiğini, Poshor'dan şüphelendiğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

AKP'nin Meclis Başkan adayı İsmail Kahraman Gündem Abdullah Cömert cinayeti davası 15 Ocak'a ertelendi Gündem CHP'den Vatan Partisi'ne geçti Gündem Faili meçhul davasında Hikmet Çiçek, Tuncay Özkan, Fikri Sağlar ve Hanefi Avcı tanık olarak dinlenecek Gündem