Almanya'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Maria Adebahr, basın toplantısında Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı hakkında konuştu. Adebahr, "BMGK, bugün Türkiye'nin Suriye'deki eylemlerini ve insani durumu ele alacak. BMGK üyelerinin sorumlu bir tavır almasını ve Suriye'de siyasi yolla çözülmesi gereken krizdeki gerginliğin tırmandırılmaması için düşüncesizce atılacak adımlardan kaçınılması çağrısı yapmasını umuyoruz" dedi

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Maria Adebahr, "BMGK, bugün Türkiye'nin Suriye'deki eylemlerini ve insani durumu ele alacak. BMGK üyelerinin sorumlu bir tavır almasını ve Suriye'de siyasi yolla çözülmesi gereken krizdeki gerginliğin tırmandırılmaması için düşüncesizce atılacak adımlardan kaçınılması çağrısı yapmasını umuyoruz" diye konuştu.

BMGK, Fransa'nın talebi üzerine Suriye'deki son gelişmelerle, insani durum ve erişimin sağlanması konularını görüşmek üzere bugün toplanacak.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'deki son durumu değerlendirmek için BMGK'yı acil toplantıya çağırmıştı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ: Biz bu terör örgütlerinin haddini bildirmeye muktediriz Gündem Terör örgütü PKK'nın sosyal medya yalanları: İşte 4 fotoğraf 4 gerçek Gündem Zeytin Dalı Harekatı'nın Afrin merkezine ulaşmaması için 'siviller vuruluyor' yalanına başvuruyorlar Gündem Zeytin Dalı Harekatı sürerken Türkiye ile ABD yarın o toplantıda olacak Gündem