O paket TBMM Başkanlığı'na sunuldu

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasını öngören İç Güvenlik Reformu paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Paket, Jandarma, emniyet ve nüfus idaresinin görev alanları ile yetkilerinde önemli değişiklikler içeririyor.

Abone ol

Hükümetin "demokratikleşme adımı" olarak gündeme getirdiği, ancak bazı maddeleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvetlerinin itiraz ettiği iç güvenlik paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Paket, bir çok alanda tartışmalı düzenlemeler içeriyor. Paketle, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıkları İçişleri Bakanlığı'na bağlanıyor.

Jandarmanın yetkileri tırpanlanıyor. Operasyon yetkisi valilere devrediliyor. Düzenleme, atama ve terfi işlemlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmasını içeriyor.

Düzenleme, terörle mücadele konusunda da bir dizi değişiklik içeriyor. Düzenlemeyle, molotof kokteyli için yaptırım artacak. Molotof, artık bir saldırı aracı sayılacak.

Polisler, üst amirin denetimiyle gözaltı yapabilecek. Polise üst ve araç arama yetkisi verilecek.

Eylemlerde verilen zararın cezası yine zarar verene ödetilecek.

İç Güvenlik Paketi ile sosyal medyaya denetim gelecek. Bundan böyle yapılan istihbari dinlemeler denetim de altına alınacak.

Ve ailelerin korkulu rüyası sentetik uyuşturucu. Artık uyuşturucu ticareti yapanlar, terör suçlusu sayılacak.

ulusalkanal.com.tr

Kayınvalideye son görev Gündem Cemil Çiçek'ten Avrupa'ya mektup Gündem ''Kadın ve erkek eşit olamaz'' Gündem Elektrik çarptıktan sonra mıknatısa dönüştü Gündem