HDP'den PKK'yı kurtarma teklifi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "PKK silah bırakırsa her şey konuşulur" sözlerinin ardından HDP harekete geçti. HDP, PKK'yı kurtarmak için Meclis'e "Çözüm Süreci" kanun teklifi verdi. Sürecin yasal olmasını isteyen HDP'liler teklifte "İmralı ile Türkiye başmüzakereci olsun" talebinde bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu "PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir" dedi. Davutoğlu'nun bu sözlerinden açılım sinyali alan HDP harekete geçti.

HDP, PKK'yı kurtarmak için Meclis'e "Toplumsal Barışın İnşası İçin Müzakere Kanun Teklifi" verdi. Teklif, Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel'in imzasıyla yapıldı.

Teklifte, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile Hükümetin başmüzakereci olması istendi. Bu sürecin yasal olması gerektiğini belirten HDP'liler, 20 kişilik "İzleme Heyeti" oluşturulmasını önerdi.

HDP milletvekilleri, Türk Ordusunun silah bırakmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan: Vatandaşlıktan çıkarılabilirler Gündem Türk ve İsrailli yetkililer perşembe günü görüşecek Gündem Türk ve İsrailli yetkililer perşembe günü görüşecek Gündem Komandolar Yüksekova'yı inletti Gündem