Gençlerbirliği, 29 yıl sonra Süper Lig'e veda etti

Kasımpaşa'ya mağlup olan Gençlerbirliği, 29 yılın ardından Süper Lig'e veda etti. Ankara ekibi, efsane başkanları İlhan Cavcav'ın adının verildiği sezonda küme düştü.

Abone ol

29 yıldır Türkiye Süper Ligi'nin demir başı olmuşlardı. Ancak küme düşmekten kurtulamadılar.

Kasımpaşa'ya mağlup olan Gençlerbirliği, efsane başkanları İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda Süper Lig'e veda etti.

Düşme potasında yer alan Ankara temsilcisi deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk oldu. Mücadele ev sahibinin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Ümit Özat'ın çalıştırdığı Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor'un ardından ligden düşen ikinci takım oldu.

Bu sezon deplasmanlarda sergiledikleri kötü grafik onları bu sona sürükledi. Ligde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen "kırmızı-siyahlılar"ı sezon içinde yakaladıkları 10 maçlık yenilmezlik serisi de kurtaramadı.

Başkent ekibi son 28 yılda aralıksız olarak Süper Lig'de mücadele eden 5 takımdan biriydi. Bir alt ligde en son 1988-1989 sezonunda mücadele eden Gençlerbirliği, o tarihten itibaren aralıksız Süper Lig'de yer alma başarısı göstermişti.

Süper Lig'de 1989-1990 sezonundan itibaren kesintisiz yer alan Şimşekler, son hafta yıkılma kararı alınan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynayacağı Bursaspor maçıyla İlhan Cavcav Sezonu'nu tamamlayacak.

ulusal.com.tr

Ali Koç'dan Aziz Yıldırım'a yanıt Spor Beşiktaş'ta mali kongre yarın yapılacak Spor Sporla yeşeren hayatlar Spor Fenerbahçe PFDK'ya sevk edildi! Spor