O ülke Musul'a asker gönderiyor

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Musul Barajı’nın onarım ihalesini bir İtalyan şirketin kazandığını, barajın korunması için bölgeye 450 asker göndereceklerini açıkladı. Musul’da askeri varlığını artıran Türkiye, Başika’daki askerlerin bir bölümünü IŞİD tehdidi altındaki Musul Barajını korumakla görevlendirmişti.

Abone ol

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, devlet kanalı RAİ 1’de katıldığı programda Musul Barajı ile ilgili konuştu.

IŞİD tehdidi altındaki Barajın 2 milyar Dolarlık onarım ihalesini bir İtalyan şirketin kazandığını belirten Başbakan Renzi, barajın korunması için bölgeye asker göndereceklerini açıkladı.

“Baraj yıkılırsa Bağdat yok olur” diyen İtalya Başbakanı “ABD’li askerlerin yanına 450 asker göndereceğiz” diye konuştu.

Renzi, İtalya’nın peşmerge güçlerini eğitmek için bölgeye daha önce de asker gönderdiğini hatırlattı. ABD Başkanı Obama, İtalya’nın da IŞİD’e karşı daha fazla şey yapacağını ve bunu da en riskli bölgelerden birinde yapacağını açıklamıştı.

Irak’ta hali hazırda 750 İtalyan askeri görev yapıyor. Barajı koruyacak 450 askerin birkaç hafta içinde bölgeye gönderilmesi bekleniyor. Musul'da İran'ın yaklaşık 3 bin Almanyanın'da 400'e yakın askeri bulunuyor.

Türkiye de, Irak’ın en büyük hidroelektrik santralinin bulunduğu Musul Barajı’na 12 kilometre mesafedeki Başika kampına geçtiğimiz günlerde askeri birlik sevk etmişti. Askerlere IŞİD tehdidi altındaki Musul Barajını koruma görevi verilmişti.

Bugüne dek defalarca Musul Barajı'na saldıran IŞİD'in, barajı ele geçirmek için yeni bir saldırı hazırlığında olduğu belirtiliyor. Türk askeri barajı eğittiği peşmerge güçleri ile birlikte koruyacak. Türkiye Musul'da böylece IŞİD'e karşı operasyonel bir görev üstlenmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

“Anlaşma iklim değişikliğini durdurmuyor, aksine artırıyor” Dünya Paris'teki saldırılarda yeni gelişme Dünya Pakistan'dan şok açıklama: Bizim haberimiz yok! Dünya İranlı General'den birlik çağrısı Dünya