Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus lider Putin ile yarın bir araya gelecek

Ankara, Amerika destekli darbe girişimine karşı “FETÖ” temizliği yaparken gözler, yarın yapılacak Erdoğan-Putin zirvesine çevrildi. Rusya’nın Sen Petersburg şehrindeki zirvenin en önemli gündem maddesi Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklığa taşınması. Zirvede, Suriye krizine çözüm önerileri de görüşülecek.

Abone ol

Ekonomik, ticari, siyasi işbirliği görüşülecek, Suriye krizine ilişkin çözüm önerileri masaya yatırılacak. FETÖ'cü darbe girişimine destek veren Washington ve Brüksel ile ilişkileri gerilen Ankara, Moskova ile yeniden eski günlerine dönüyor.

Gözler, 9 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapacağı tarihi zirveye çevrildi.

Zirvenin en önemli gündem maddesi, iki ülke arasındaki işbirliğinin stratejik ortaklığa taşınması.

Suriye krizine ilişkin çözümlerin de konuşulacağı kritik zirvede, ekonomik, ticari işbirliği konuları masaya yatırılacak.

9 Ay sonra ilk kez yüz yüze gelecek liderlerden, zirve öncesi dikkat çeken açıklamalar geldi.

Son olarak Rus Haber ajansı Tass'a konuşan Erdoğan, "Dostum Vladimir ile görüşmemiz sırasında ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan’ın, "Rusya'nın katılımı olmadan Suriye sorununa çözüm bulmak imkansız. Sadece Rusya ile işbirliği içerisinde Suriye'deki krizi çözebiliriz" ifadelerini kullanması dikkat çekti. AKP Hükümeti daha önce Suriye krizine ABD ile çözüm arıyordu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, 3 gün sürecek Avrasya temas ağı kurdu. Putin Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile "Üçlü devlet başkanları zirvesinde" bir araya geldi.

Türk Rus internet sitesine konuşan kaynaklara göre uçak krizi olmasaydı zirve 4'lü toplanabilirdi. Kaynaklar ilerleyen süreçte bu 3'lü zirvenin Erdoğan'ın katılımıyla birlikte 4'lü zirveye dönüşebileceğini belirtiyor.

4 Ağustos'ta da Putin’in özel temsilcisi Aleksandr Dugin Vatan Partisi’nin çabalarıyla Türkiye gelmiş, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet yetkilileriyle görüşmüştü.

ulusalkanal.com.tr

'ABD’nin Kıyma Makinesi Stratejisi' Gündem Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan açıklama Gündem "İdamın kabulü Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesi'ne aykırı" Gündem İstanbul'da 12 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak Gündem